Hallo,

Ik ben Anne Brouwer, graficus sinds mijn afstuderen aan de kunstacademie C. Huygens in Kampen. 

In 1998 heb ik gekozen voor deze academie omdat de sfeer mij aansprak. Ik kreeg hier vanaf de eerste dag een vertrouwd gevoel, en dat heeft mij al die tijd de ruimte te gegeven om te onderzoeken hoe ik met mijn werk om moest gaan. Ik kreeg een ruimte voor mij alleen, waardoor ik ongestoord mijn eigen ding kon doen. Zo werk ik tegenwoordig nog steeds het liefst, alleen in mijn atelier in Donkerbroek.

Op de kunstacademie heb ik les gekregen in alle grafische technieken, en ik kwam op mijn plek.

Vooral het gutsen sprak mij aan, het zwart-witte vlak, linoleum, het in spiegelbeeld denken en de ambacht hebben mij nog steeds in de greep. 

Ik werk voornamelijk met linoleum, waarbij je stukken wegsnijd met een guts, dat wat je weghaalt krijgt geen inkt en blijft wit. De plaat inkt ik in met een roller en druk ik af op een drukpers. 

Dit proces noemt men hoogdruk.

Ik heb mij vele jaren beperkt tot zwarte inkt, maar daarin wel steeds nieuwe uitdagingen gezocht. Heel groot en juist heel klein, materialen mee drukken, op schilderdoek, zolang het maar in een keer onder de pers door kon.

Sinds enkele jaren zoek ik meer uitdagingen binnen het hoogdrukken, ik ben lid geworden van de hoogdrukvereniging Holt, en verdiep me nu ook in kleurenprenten met meerdere drukgangen.

Ik werk met kleine oplages, op de prent zet ik mijn signatuur en de oplage, daaraan kun je aflezen hoeveel ik er heb gemaakt. U kunt er zeker van zijn dat u een bijna uniek kunstwerk koopt, ik zal geen grote oplages of extra afdrukken aanbieden.

Ik ben een beelddenker, dat wat er in mijn omgeving speelt zie je terug in mijn werk. Ik houd van nieuwe dingen eigen maken, experimenteren, en maak ook regelmatig uitstapjes naar driedimensionaal werk. Ik maak een nieuwe techniek mij eigen zonder hulp van buitenaf, ik vind graag het wiel zelf uit, zeg maar.

Ik hou van de natuur en dieren, dat is een eindeloze bron van inspiratie. Ik maak graag wandelingen met mijn hond en ga het liefst fluitend op de fiets naar mijn atelier.

Ik vind het het mooiste om nieuwe werken te maken, maar de ladekasten raken vol, het is tijd om mijn werk aan de man te brengen! 

Ik werk ook regelmatig in opdracht, het is leuk om uit te zoeken wat iemand bedacht heeft om daar vervolgens een eigen draai aan te geven. De verassing en verbazing maakt het de moeite waard.

Mensen zijn vaak snel tevreden maar ik ben kritisch en zal doorgaan tot het goed is, desnoods helemaal overnieuw. 

U kunt mijn atelier op afspraak ook bezoeken, ik laat graag zien wat ik heb gemaakt en hoe het werkproces er in het echt uit ziet.

Als het niet mogelijk is om op locatie te komen, dan kan ik mijn werk ook opsturen. 

Zolang als het mogelijk is, bied ik dit binnen Europa gratis aan!

Ik hoop dat u na dit gelezen te hebben enthousiast bent geworden, als u vragen hebt of gewoon wil reageren, graag.

Vriendelijke groeten Anne Brouwer, Abbelino